Ugens Pokémon: Groudon

Groudon Overview
Groudon er maskotten for Pokémon Ruby og introduceret i Ruby/Sapphire!
Som ren Ground Pokémon, er Groudon mere defensivt anlagt end offensivt. Men bare ved syn af dens Typing, er ikke det syn man får af den på kamppladsen!

Groudon har 3 svagheder; Ice, Water og Grass. Water og Grass er mere til den defensive spillestil normalt. Så det er mest Ice som kommer til at gå offensivt til værks imod Groudon.
Groudon er mest til den fysiske side af spektrummet når det kommer til stats.
Med massiv Attack på 150, fin Special Attack på 100 og en Speed på en dejlig 90, kan den sagtens give fra sig af en Uber Pokémon at være.
Dens Defense er på en fænomenal 140, Special Defense på 90 og HP på 100. Så det er den psykiske side man skal angribe den an.
Generelt er Groudon en meget tanky Pokémon i Uber delen af spillet.

Abilities:
Drought – Hver gang Groudon kommer ud på banen, bliver der automatisk Sun på banen i 5 ture.

Movesets!
- Landets herre! -
Nature: Adamant (+Attack –Special Attack)
Item: Assault Vest
Ability: Drought
EV’s: 252 Attack, 128 HP, 128 Special Defense
- Precipice Blades
- Dragon Claw
- Thunder Punch
- Fire Punch

Info:
Precipice Blades er et fantastisk angreb som Groudon er den ene til at lære (Udover Smeargle) som har en fantastisk power på 120 uden andre effekter. Skader fantastisk. Dog har det 85 i Accuracy.
Dragon Claw er lidt af et underligt valg, siden det kun skader Dragon Pokémon for super effektiv skade. Dog er det eneste fysiske Dragon angreb Groudon kan lære. Og siden der er en del Dragon Pokémon oppe i Uber, er det fantastisk at have noget imod dem.
Thunder Punch og Fire Punch er her for at give et fantastisk cover imod alle Groudons svagheder. Thunder Punch er imod Water og Fire Punch er imod Ice og Grass.Primal Groudon Overview
Primal Groudon er et stort monster. Ikke et monster der er under sengen, nej. Primal Groudon er et fantastisk stærkt og frygtindgydende monster af den hårdeste kaliber.
Primal Groudon er teknisk set en Mega form af Groudon. Det store turn-on ved Primal Groudon er at den går Primal ved hjælp af dens ”mega sten” med det samme den sendes ud i kamp. Så den er klar fra tur 1!
Statsmæssigt er Primal Groudon blevet til en mere blandet angriber.
Med kun boost i dens Attack, Defense og Special Attack. Hvor Special Attack tager det højeste boost.
Dens Attack ryger fra 150 til 180, hvilket er massivt! Bare et Earthquake fra dette monster kan få frygt i næsten alle fysiske walls som Forretress, Dusknoir eller Slowbro.
Dens Defense ryger fra 140 til 160. Så der behøves ikke engang investering i dens Defense or at den tager mange fysiske angreb uden problemer.
Dens Special Attack som ryger fra 100 til 150 er den store sparker i Primal Groudons potentiale. Groudon kan lære så mange stærke psykiske angreb, men dens Special Attack var bare ikke nok til at få dem op til trussel potentiale. Med dette ”mega” boost, kan Primal Groudon nu bruge masser af disse til en fantastisk fordel.
Plus, Primal Groudon får en sekundær Typing og bliver til Ground/Fire når den gå Primal. Fantastisk Typing med dens Ability!

Abilities:
Desolate Land – Hver gang Primal Groudon kommer på banen, kommer der Harsh Sun på banen. Det vil sige alle Water angreb ikke kan bruge overhovedet, Fire angreb bliver boostet med x2 og alle andre Weather producerende angreb som Rain Dance, Hail eller Sandstorm ikke kan træde i kraft. Dog ryger Harsh Sun når Primal Groudon bliver slået ud eller skiftet ud.
Dette Ability er fantastisk med dens Typing, siden den bliver x4 svag overfor Water. Så ved at have en Ability der annullere alle Water angreb, kan være en stor dealbreaker!

Primal Groudon Movesets!
- Landets hersker -
Nature: Mild/Lonely (+Special Attack/Attack –Defense)
Item: Red Orb
Ability: Drought -> Desolate Land
EV’s: 128 Special Attack, 252 Attack, 128 Speed
- Rock Polish
- Precipice Blades
- Fire Blast
- Solar Beam

Info:
Med Primal Groudons fede Ability og fantastise mulighed for at bruge både fysiske og psykiske angreb meget godt, skal det udnyttes!
Rock Polish er et angreb der giver Primal Groudon x2 Speed for hvert brug. Dette gør Primal Groudon mulighed for at outspeede næsten alle Pokémon i spillet uden deres egen boost i Speed. Angrebet sætter Primal Groudon op til at sweepe.
Som Ground STAB angreb, har vi Precipice Blades. Dejligt STAB angreb med en power på 120.
Fire Blast og Solar Beam er her igen for at give det bedste cover imod Primal Groudons to svagheder; Water og Ground. Fire Blast gør intet imod dens svagheder, men har massiv power under Harsh Sun. Solar Beam tager sig af de trælse Ground og Water Pokémon. Ikke at Water angreb kommer til at påvirke dig så synderligt meget hvis Harsh Sun stadig er i spil.


- ”Må landet være med dig!” -
Nature: Sassy/Relaxed (+Special Defense/Defense –Speed)
Item: Red Orb
Ability: Drought -> Desolate Land
EV’s: 252 HP, 128 Defense, 128 Special Defense
- Toxic
- Lava Plume
- Precipice Blades
- Solar Beam

Info:
Så er det med at udnytte Primal Groudons defensiver til at være lidt defensiv i dens spillestil.
Til at tage de defensive Pokémon ud, har vi Toxic. Toxic forgifter hårdt modstanderen. Hård forgiftning svækker dem mere tur efter tur, hvis de ikke skifter ud og resetter det.
Lava Plume er et dejligt Fire angreb med en power på 70 og har en 30% for at forbrænde modstanderen. Dette er specielt godt imod fysiske sweepers siden deres Attack bliver halveret.
Precipice Blades er her igen for at give god skade imod alle det har en god chance for at give god skade imod.
Solar Beam er her også igen for at give god skade imod Ground Pokémon! 

TCG:
TCG udebliver denne gang, da MP, der står for TCG delen i Ugens Pokéon, allerede er taget på ferie :)

Trivia:
- Primal Groudon, er den tungeste af alle pokémon, og den højeste/længste af alle Fire typer.
- Ligesom Torterra, er Groundon kendt som Kontinental Pokémon.
- Primal Groudon har det højeste Attack og Special Attack, af alle Ground og Fire typer.
  - Den har også det højeste Defense af alle Fire typer.

Info og movesets: Heracross
Banner og trivia: Tahu 1
TCG: MP

Kommentarer
Ingen kommentarer
Log ind for at kommentere