Ugens Pokémon: Dragalge

Dragalge Overview
Dragalge er en speciel Pokémon. Typing anlagt og dens stats. Som Dragon Pokémon, er den ikke så synderlig hurtig, som for eksempel Salamence, Garchomp eller alle andre der har adgang til angrebet Dragon Dance. Dette gør Dragalge knap til tiltrækkelig til fordel for de andre. Men det Dragalge gør anderledes, er der ingen anden Dragon der kan!

Med Poison/Dragon som Typing, er Dragalge først og fremmest ikke svag overfor Fairy Pokémon, som alle ikke legendary Dragons er. Så hvis du vil have noget imod Fairy Pokémon, som også kan tage Dragons ud hvis du kan forudse dem inden de skader Dragalge. 
Ved at putte Poison sammen med Dragon, kommer der også flere svagheder samt resistanser til. Psychic og Ground som de to svagheder der kommer til. Så meget påvirker de ikke Dragalge som sådan. Psychic er ikke den mest offensive Type, udover Pokémon som Alakazam, Beheeyem, Gallade og Metagross som de mest prominente. 
Ground er lidt svær at gennemskue til tider. Det er lidt af et dobbeltsidet sværd. Det offensive Ground er mest af alt bare brugt i angrebet Earthquake. Angrebet er blevet distribueret godt mellem Pokémon og er blevet et meget vigtigt angreb for mange Pokémon. Så det er næsten gået hen og blevet alt for forudsigeligt hvornår det bruges. 
Dens resistanser er dog meget brugbare; Fighting, Bug, Electric, Grass, Fire og Water. Alle disse Types, kan gå hen og blive svære at finde noget der kan tage imod godt. 
Statsmæssigt er Dragalge lidt af en psykiske defensive Pokémon, men med lidt power bag sig. 
Dens Special Defense ligger på 123, Defense på 90 og HP på 65. Dens okay HP forhindre den i at være en maksimal psykisk wall. Dog er det noget der kan bruges. Plus, 90 i Defense er ikke ringe, og de fleste ville bruge fysiske angreb imod Dragalge. Så at investere i dens Defense er ikke et dårligt valg.
Dens offensive er meget fine; 75 i Attack og 97 i Special Attack. Det er meget hurtigt at regne ud at Dragalge er mest til de psykiske angreb. Den har en masse den kan bruge fra dens store movepool oveni!
Dens Speed er dog på en meget lav… 44! Trick Room er det første jeg kommer i tanke om med sådanne en lav Speed. Så brug den der!
Dragalge er en af mine fuldt favorit Pokémon og ligger på en dejlig 7 plads i Top 10’en.

Abilities:
Poison Point – Hver gang modstanderen bruger en kontakt angreb som Thunder Punch, Grass Knot eller Low Kick, er der en 30% chance for at de bliver forgiftet. Meget situationsbestemt Ability.
Poison Touch – Hver gang Dragalge rammer modstanderen med en kontakt angreb som Dragon Tail, Aqua Tail eller Poison Tail, er der en 30% chance for at de bliver forgiftet. Også meget situationsbestemt Ability. Du har dog mere kontrol over denne effekt siden du ved hvornår der kommer en kontakt angreb på banen.
Adaptability – Hver gang Dragalge bruger et angreb som er samme Type som den selv (STAB angreb) bliver det forøget fra x1,5 til x2,0. Meget god Ability til næsten alt Dragalge kan bruges til.

 Movesets!
Undervands søhest med sadle -
Nature: Quiet (+Special Attack –Speed)
Item: Assault Vest
Ability: Adaptability
EV’s: 252 Special Attack, 252 Defense, 4 Special Defense
- Sludge Bomb
- Dragon Pulse
- Hydro Pump
- Dragon Tail

Info:
Dette moveset bruger Itemmet Assault Vest til at øge Dragalge’s Special Defense men gør den kun i stand til at bruge offensive angreb. Så der er kun offensive angreb på dette moveset, selvfølgelig!
Først har vi vores to STAB angreb. Og med Adaptability, gør de massiv skade med max investering i Special Attack.
Sludge Bomb og Dragon Pulse er begge fantastiske STAB angreb. Sludge Bomb med en power på 90 og en 30% chance for at forgifte mens Dragon Pulse har en power på 85 med ingen negativer.
Hydro Pump er her for cover mod Ground Pokémon. Ikke andet.
Dragon Tail er her for at skifte din modstander ud hvis du ikke kan lide din matchup.


- ”Kan alger være vise?” -
Nature: Quiet (+Special Attack –Speed)
Item: Choice Specs
Ability: Adaptability
EV’s: 252 Special Attack, 128 Defense, 128 Special Defense
- Draco Meteor
- Sludge Bomb
- Dragon Pulse
- Hydro Pump/Shadow Ball

Info:
Dette moveset er her for at vise hvor meget Dragalge kan skade, ved hjælp af sin fantastiske Ability og med hårdt skadende STAB angreb.
Først, Draco Meteor. Det stærkeste Dragon angreb derude. Med en power på 130 men sænker ens Special Attack med -2 hver gang det rammer. Tænk ikke så meget på den sekundære effekt, du kommer for det meste til at skifte ud efter bare et brug. Dette angreb er ekstremt kraftigt at der skal en stor psykisk wall til at tage det godt og slippe afsted med det.
Sludge Bomb er her for at give cover imod de Fairy Pokémon, såvel som Grass.
Hvis du ser at et Draco Meteor bliver for risikabelt, er Dragon Pulse her som god alternativ.
Så er der et valg imellem Hydro Pump eller Shadow Ball. Begge giver cover imod en af Dragalge’s svagheder. Hydro Pump imod Ground og Shadow Ball imod Psychic. Vælg med omhug!

Udskift og forgift -
Nature: Relaxed/Sassy (+Defense/Special Defense –Speed)
Item: Black Sludge
Ability: Adaptability
EV’s: 252 Special Defense, 252 Defense, 4 HP
- Toxic
- Toxic Spikes
- Dragon Tail
- Scald

Info:
Dette moveset er et af mine favoritter. I dette moveset skal der investeres i begge defensiver for at kunne tage angreb fra begge dele af spektrummet så godt som muligt.
Toxic er her for at putte vores modstander på en slags timer. Toxic forgifter modstanderen hårdt og de tager mere skade jo mere de bliver ude i kampen inden de skifter ud eller bliver slået ud.
Toxic Spikes er et hazard angreb og hver gang modstanderen skifter ikke Steel, Poison, Flying eller Pokémon med Levitate eller Immunity ind, bliver den forgiftet. Hvis du lægger to lag ud, bliver de hårdt forgiftet i stedet. 
Dragon Tail er her for at skifte modstandere ud og få dem forgiftet så hurtigt som muligt. 
Scald er her ikke for at give cover imod Ground Pokémon, men mere for den 30% chance for at forbrænde modstanderen. En forbrændt Pokémon’s Attack bliver halveret. Dette kan bruges til at få modstanderen fysiske sweepers ude af spil hurtigt. 
Meget ala et stall set, men virker rigtigt godt på et defensivt hold!

TCG


Denne Dragalge’s Ability/evne gør, at din modstanders poisoned/forgiftede Pokémon’er ikke kan trække sig tilbage.
Dens angreb giver 60 i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon og hvis du kan flippe hoved med en mønt, så bliver din modstanders aktive/angribende Pokémon poisoned/forgiftede.

Info og movesets: Heracross
Banner og trivia: Tahu 1
TCG: MP

Kommentarer
Ingen kommentarer
Log ind for at kommentere