Ugens Pokémon: Beautifly

Beautifly Overview
Beautifly, sammen med Dustox, er de to Bug Pokémon som bliver hurtigt introduceret i Ruby/Sapphire som de første fuldt udviklede Pokémon da de kan fås ved level 10.
Beautifly er en Bug/Flying Pokémon. Denne Typing er meget kendt blandt Bug Pokémon, og er lidt af en blandet offensiv og meget lidt defensiv Typing.

Som Bug/Flying, har Beautifly en del svagheder; Fire, Ice, Electric, Flying og Rock (x4). Mange af disse Types er generelt aggressive i deres angrebsstil. Om det er Brave Bird fra Flying, Volt Switch fra Electrics og Ice Beam/Shard fra Ice Pokémon. Dette gør at Beautifly har lidt svært ved at overleve imod dens svagheder.
På den positive side, er Bug en meget fleksibel Type. Både offensivt og support baseret. Mange Bug Pokémon har adgang til et af de bedste statforøgelsesangreb; Quiver Dance. Dette angreb gjorde Beautifly til en sweeper med lidt support i sig. 
Med angreb som String Shot, Morning Sun, Struggle Bug og Tailwind, kan Beautifly også have muligheder i Doubles kamp, hvis man tager den udfordring.
Statsmæssigt, er det nemt at se at Beautifly ikke skal være den på holdet der tager angreb. Med kun 50 i både Defense og Special Defense, 60 i HP, er den ikke så defensiv som dens modsatte udvikling; Dustox.
Dog er Beautifly mere aggressiv. Dog mest i den psykiske afdeling. Med 100 i Special Attack og 70 i Attack, er det nok bedst at fokusere på dens Special Attack.
Dens Speed på 65 er ikke så god rundt regnet. MEN! Her kommer Quiver Dance ind og gør Beautifly noget hurtigere ved brug af dette angreb.

Abilities:
Swarm – Hver gang Beautifly ryger ned på 33% eller mindre af dens HP, bliver dens Bug angreb forøget med 50% Fin Ability til sweeping movesets.
Rivalry – Hvis Beautifly er oppe imod en Pokémon af det samme køn, bliver dens skadende angreb forøget med 25%. Hvis den er oppe imod en af modsatte køn, bliver dens skadende angreb reduceret med 25%. Hvis den er oppe imod en af intet køn, bliver der ingen ændringer i dens skadende angreb. Fin Ability hvis du kan regne ud hvem du kommer op imod med Beautifly.

Movesets!
- ”Kom ud og dans med mig” -
Nature: Modest (+Special Attack –Attack)
Item: Focus Sash
Ability: Swarm
EV’s: 252 Special Attack, 252 Speed, 4 Special Defense
- Quiver Dance
- Bug Buzz
- Energy Ball
- Shadow Ball

Info:
Dette moveset udnytter muligheden for at bruge Quiver Dance. Selv med de lave forsvarsstats, har Beautifly stadig muligheden for at bruge det ved hjælp af Focus Sash som Item.
Focus Sash, hvis Beautifly har fuld HP, giver Beautifly 1 HP hvis den skulle bliver slået ud på stedet.
For at øge vores egne stats i mindst en tur, har vi Quiver Dance til det. Quiver Dance forøger Beautifly’s Special Attack, Special Defense og Speed med +1. Dette kan give Beautifly en fin mulighed for at sweepe igennem bare ved et brug.
Så skal der offensive angreb til.
Bug Buzz er det stærkeste psykiske Bug angreb derude og Beautifly er så dejlig at have det i dets arsenal. Bug Buzz har en dejlig power på 90 og en lille 10% chance for at sænke modstanderens Special Defense med -1.
Energy Ball og Shadow Ball er her for at give et bedre cover imod ting som Beautifly kan få problemer med. Energy Ball er imod Rock og Water Pokémon, imens Shadow Ball er imod Ghost og Steel Pokémon, siden de andre angreb ikke klare dem særlig godt.

- Kønsbestemt sommerfugl -
Nature: Timid (+Speed –Attack)
Item: Life Orb
Ability: Rivalry
EV’s: 252 Special Attack, 252 Speed, 4 Special Defense
- Attract
- Bug Buzz
- Air Cutter
- Shadow Ball

Info:
Dette moveset udnytter kombinationen af Attract og Rivalry til at skade meget mere sikkert og hårdere.
Først, har vi Attract. Hvis modstanderen er af det modsatte køn, bliver deres mulighed for at angribe 50% i hver runde. Dette kan fjerne alle modstandere af modsatte køn, siden de ikke ved hvornår de kan angribe.
Bug Buzz er her til at give god Bug STAB skade. Ingen negativer er sagt om dette angreb overhovedet!
Air Cutter er her for at give et dejligt Flying STAB angreb og har en højere risiko for at ramme med et Critical Hit. Dog kun med 60 i power, men at kunne skade for x2 eller x4 skade er altid værtsat.
Shadow Ball er her igen for at give cover imod specifikke Types.

TCG


Denne Beautifly’s Ability/evne gør, at denne Pokémon ikke kan blive skadet af et angreb fra din modstanders EX Pokémon’er.
Dens angreb giver 80 i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon og du må vælge om din modstander skal bytte vedkommendes aktive/angribende Pokémon ud med en af hans/hendes bænkede Pokémon’er.

Trivia

- Beautifly er samme art som Butterfree, der begge er kendt som Sommerfugle Pokémon. 
- - Hvis man deler deres navne op (Beauti-fly og Butter-free), og derefter sætter dem sammen (Butter-fly), så bliver det til det engelske ord for sommerfugl.
- I tredje generation, havde Beautifly det højeste Special Attack af alle Bug Types, sammen med Venomoth, der begge havde et base SpA på 90, i Ruby/Sapphire.

Info og movesets: Heracross
Banner og trivia: Tahu 1
TCG: MP

Kommentarer
Ingen kommentarer
Log ind for at kommentere