Ugens Pokémon: Goodra

Goodra Overview
Goodra kom frem her i vores nuværende tid og er Kalos regionens Pseudo legendariske Pokémon.
Goodra er et andet tag på vores stereotypiske Pseudo. Goodra er primært fokuseret på at være psykisk defensiv med okay offensiver, og en masse angreb til at give fra sig med.
Som den første Pseudo med kun en Type; Dragon, er Goodra meget godt stillet til at finde hvad den skal have af angreb. Selvfølgelig, alt efter hvad dit hold ellers har, skal taget højde for.

Med pure Dragon som Typing, har Goodra kun 3 svagheder; Ice, Fairy og Dragon sig selv.
At være svag overfor sig selv, er en dobbeltsidet kniv i sig selv. Og som dens stats siger, er den ikke så synderligt hurtigt i forhold til andre Dragon Pokémon som Salamence, Garchomp, og andre der har adgang til Dragon Dance, hvilket Goodra uheldigvis ikke har adgang til. Men hey, angrebet skal have sine grænser!
Statsmæssigt, er Goodra sindssyg i den psykiske afdeling med 150 I SPECIAL DEFENSE! Og ja, 110 i Special Attack. Med aldrig brug psykiske angreb på en Goodra, medmindre den har lav HP. Den kan sagtens overleve de fleste Ice Beam, Dragon Pulse og Moonblast/Dazzling Gleam og give igen med noget der skader hårdt på dens svagheder; Flamethrower eller Sludge Bomb.
Dens Speed på 80 er ikke så slemt igen. Ja, det er ikke så godt i forhold til andre Dragons. Men kan have en effekt på Choice Scarf movesets eller i Doubles Battle med Tailwind.
Dens Defense er dog den svageste stat, som ligger på en lille 70. Så det er tydeligt at se hvor man skal angribe Goodra fra.
Dens HP er på en respektabel 90. Så der er noget HP der kan køre godt overens med dens massive Special Defense. Så en psykisk tank er helt sikkert det den kan leve op til.
Dens fysiske Attack er dog også respektabel. Som ligger på en fin 100. Og Goodra har adgang til Curse, så det kan sagtens gå længere op men sænker dens Speed. Men den er lav nok, så det kan nok gå!
Goodra har muligheder til at spille nogle specielle roller på dit hold; psykisk tank, Curse sweeper, psykisk stall endda.
Og Goodra har en bred movepool af offensive angreb som defensive.

Abilities:
Sap Sipper – Hver gang Goodra er ramt af et Grass angreb, bliver skaden annulleret og Goodra får sin Attack forøget med +1. Kan virke fantastisk til at få en Type blokeret på dit hold og til fysiske movesets.
Hydration – Hvis der er Rain på banen, bliver Goodra healet for alt status, efter hver runde. Kan bruges sammen med Rest i Rain hold. Så der er en mulighed.
Gooey – Hver gang Goodra bliver ramt af et kontakt angreb som Thunder Punch, Dragon Claw eller Grass Knot, bliver modstandernes Speed sænket med -1. Dette kan give modstanderen mere at tænke over hvis de ikke vil have deres fysiske sweepers langsommere og kan give dig et stort momentum spring i kampen.

Movesets!
- Drage med rustning -
Nature: Modest (+Special Attack –Attack)
Item: Assault Vest
Ability: Gooey
EV’s: 252 Special Attack, 252 Defense, 4 HP
- Dragon Pulse
- Sludge Bomb
- Fire Blast/Surf/Thunderbolt
- Fire Blast/Surf/Thunderbolt

Info:
Dette moveset udnytter Goodra’s massive Special Defense, hvilket er boostet videre ved hjælp af Assault Vest. Sammen med det, er der max investering i Goodra’s Defense, så den kan tage den meget bedre.
Ved hjælp af Assault Vest, kan dette moveset kun være offensive angreb, så lad os gå til dem!
Dragon Pulse er et fantastisk psykisk Dragon STAB angreb og har ingen sideeffekter eller negativer. Kun 85 power. Der er ikke så meget at sige der.
Sludge Bomb er til de trælse Fairy Pokémon som Goodra ikke kan skade hårdt. Så skal der lige være noget til dem som skader dem for super effektiv skade.
Så er der to slots tilbage til 3 gode angreb; Fire Blast, Surf og Thunderbolt.
Alle angreb har hver sine positiver.
Fire Blast rammer en god sum Types for hård skade, Surf rammer også mange gode Pokémon som har en tendens til at være fysisk defensive som Rock og Ground, Thunderbolt tager sig af de stærkt defensive Water Pokémon som Slowbro, Suicune og Milotic. Valget er op til dig.

- ”Kan slim være smart?” -
Nature: Modest (+Special Attack –Attack)
Item: Choice Specs
Ability: Gooey
EV’s: 252 Special Attack, 252 Speed, 4 Special Defense
- Draco Meteor
- Dragon Pulse
- Fire Blast
- Sludge Bomb

Info:
Dette moveset udnytter Goodra’s fine Special Attack og kombinerer det med Choice Specs Itemmet til mere kraft.
Draco Meteor er her og er ekstremt kraftfuldt. Med en power på 130 skal det nok give fra sig. Og med Choice Specs, kan du sagtens nakke en modstander lige ud. Dog sænker det din Special Attack med -2 hvert gang du rammer med det. Så vær forsigtig.
Hvis du ikke tør bruge Draco for meget, er der Dragon Pulse. Med mindre power og ingen negativer.
Fire Blast er her igen, men har mere power med Choice Specs. Så at fyre dette angreb af imod en der er svag overfor det, kan sagtens anbefales.
Sludge Bomb er her igen også. Dog med mere power fra Choice Specs. Så Fairy Pokémon kan også have problemer med at skifte sikkert ind hvis du ikke har låst dig ind med Choice Specs.

- ”Forbandede drage!” -
Nature: Impish/Adamant (+Defense/Attack –Special Attack)
Item: Leftovers
Ability: Sap Sipper
EV’s: 128 Defense, 252 Attack, 128 HP
- Curse
- Dragon Tail
- Fire Punch
- Recover

Info:
Dette moveset udnytter Goodra’s mulighed for at få øget sin Defense ved hjælp af Curse og så at dens Attack ryger højere op.
Som lige nævnt, har vi Curse. Curse sænker Goodra’s Speed med -1 og øger dens Attack og Defense med +1 hver.
Dette giver Goodra massiv bulk i den fysiske side samt den psykiske side, siden den psykiske allerede er fantastisk uden investering deri. Oveni det, bliver dens Attack også bedre og den kan endelig bruge de fysiske angreb i dette moveset.
Dragon Tail er et Dragon STAB angreb til Goodra og skifter modstanderen ud hver gang det rammer. Dog har det -6 i prioritet. Så her er det helt iorden at Curse sænker Goodra’s Speed.
Fire Punch er her for at give cover imod Ice og Steel Pokémon. Siden Steel Pokémon er resistent overfor Dragon Tail, kan de sagtens give dem et Fire Punch i hovedet hvis du ikke gider have dem på banen i stedet for at skifte dem ud. Siden mange Ice Pokémon er psykisk anlagt, kan et +1 Fire Punch godt slå mange af dem enten direkte ud eller hårdt ned på lidt HP.
Så er der Recover! Dette angreb holder dette moveset godt sammen. Siden Goodra nok kommer til at tage mange angreb imens den bruger Curse, kan du sagtens få 50% HP tilbage og tage fere angreb imens du så går i gang med at blande dine modstandere med Dragon Tail.
Dette moveset virker specielt godt hvis du har brugt nogle hazards som Stealth Rock eller Spikes!

TCG:

Jeg vil bruge denne Goodra for dens Ability/evne gør, at du, lige så ofte du vil, imens det er din tur, må tage et energi, der ligger under denne Pokémon og ligge det i brugt bunken, for hver gang du gør det, så fjerner du 60 skader fra denne Goodra.
Dens angreb giver 80 i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon og hvis du kan flippe hoved med en mønt, så giver dette angreb 40 ekstra i skade.

 

Denne Goodra’s Ability/evne gør, at hverken din modstander eller du må ligge ”Pokémon Tool” kort under nogen af jeres Pokémon’er.
Dens angreb giver 130 i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon og så skal du tage det øverste kort fra dit deck og ligge det i brugt bunken.

Trivia:

- Goodra er den eneste single-type pseudo legendariske Pokémon.
- Goodra er også den eneste  pseudo legendariske Pokémon, der er immun overfor en type, på grund af en af dens mulige abilities. Mens alle andre pseudo legendariske Pokémon er immun overfor en type, på grund af en af deres egne typer.
- På lige fod med Mega Latias, har Goodra det højeste Special Defense, af alle Dragon types.
- Goodra er samme art som Horsea, Dratini og dens familie, og Salamance, der alle er godt som Drage Pokémon.
- Alle Goodras stats er dobbelt så høje som Goomys, mens Sliggoos stats er halvvejs imellem dem (rundet op).

Kommentarer
Ingen kommentarer
Log ind for at kommentere