Ugens Pokémon: Scizor

Scizor Overview
Scizor er fantastisk!
Som den eneste Pokémon som udvikler sig fra en med samme base stat total, er Scizor et præmieeksempel på at en udvikling kan gøre meget på dens spillestil og kampdygtighed bare ved at lave om på en af dens Types, og give den andre stats.
Scizor, det forhenværende kongeinsekt tilbage i Gen V, er stadig meget prominent og en af de stærkeste Bug Pokémon derude.

Som Bug/Steel Pokémon, har Scizor kun en svaghed, i form af Fire. Dog skader de x4 på Scizor. Men at den kun har en svaghed, gør virkelig noget. Ved kun at have en svaghed, kan det sætte din modstander op i meget forudsigelige situationer. Hvis de har et Fire angreb på en non-Fire Pokémon, som Azelf med Flamethrower eller Dragonite med Fire Punch, kan det være åbenlyst. Dette kan selvfølgelig blive brugt til deres fordel, men det er op til kampen og spillerniveau.
Statsmæssigt er Scizor meget offensivt sat, men på den fysiske side.
Med Attack på 130, Special Attack på 55 og Speed på 65, er det nemt at se hvad Scizor skal trænes i først og fremmest. Fokuser aldrig på den Special Attack overhovedet, what so ever!
De forsvarsstats er dog heller ikke så ringe. Med Defense på en dejlig 100, Special Defense på en okay 80 og HP på en middelmådig 70. Nu hvor Scizor kun en svaghed har, tager den relativ skade fra alt andet, og meget lidt fra det den er resistent overfor.
Med to gode offensive Types, som giver hård skade til delvise defensive Types, kan Scizor gå hen og blive ret besværlig at have med at gøre og med en specielt Ability, gør den meget drabelig med specifikke angreb i dens arsenal.
Scizor er en fantastisk Pokémon til offensivt spil, såvel som lidt defensivt spil og kan sagtens finde sin plads på mange hold.

Abilities:
Swarm – Når Scizor når ned på 33% HP eller mindre bliver dens Bug angreb forøget med x1,5 i power. Fin Ability, men den næste er helt sikkert ens favorit.
Technician – Alle angreb med en power på 60 eller mindre, bliver forøget med x1,5 i power. Scizor har sin primære Ability her siden den har adgang til nogle få gode STAB angreb der får hjælp af denne Ability; Bullet Punch, Bug Bite, Pursuit og endda Feint.
Steadfast – Hver gang Scizor bliver flinched i kamp, bliver dens Speed forøget med +1. Rimelig situationel Ability. Mange strategier der er baseret på at flinche modstandere vil helst have dem paralyseret oveni, så det Speed boost kommer ikke til at få sin fulde effekt. Så brug hellere Technician

Movesets!
- ”Saks vinder altid over sten!” -
Nature: Adamant (+Attack –Special Attack)
Item: Leftovers
Ability: Technician
EV’s: 252 Attack, 128 Defense, 128 Special Defense
- Bullet Punch
- Bug Bite
- Swords Dance
- Roost

Info:
Dette moveset udnytter Scizor’s gode forsvarsstats til at øge dens Attack og overleve til at give god skade tilbage
Bullet Punch er et fantastisk Steel STAB angreb med en power på 40 (80 efter boost fra STAB og Technician) og har en prioritet på +1. At dette angreb har en højere prioritet gør det meget farligt at lege med siden det kan tage mange glaskanoner ud fra lav skade.
Bug Bite er her som det stærkeste Bug STAB angreb efter boost fra Technician. Med en power på 60 og 90 efter Technician, kan dette angreb slå mange Dark, Psychic og Grass Pokémon ud på stedet.
Swords Dance forøger Scizor’s Attack til det dobbelte. Den allerede fantastiske 130 Attack ryger til massive højder bare ved et brug af dette angreb.
Roost helbereder Scizor’s HP med 50%. Godt for at holde den i live så meget så muligt.
Dette moveset viser at Scizor er meget offensiv når den gør sig kar til det og kan give hård skade ud selv hvis den ingen stat forøgelser har.

Mega Evolution!
Mega EVOLUTION!
Med den seneste generation fik Scizor sig en Mega form, og den går praktisk talt ud på det samme som Scizor, bare med massive stats. Men lad os kigge på de stats der!
Iblandt de 100 stat boost Mega Scizor har, er det primært sat i dens Defense og resten blandet lidt rundt.
Dens Defense ryger op fra 100 til hele 140, hvilket er massivt!
Dens Special Defense får også et boost, men bare på 20, hvilket også kan bruges, siden mange angriber Scizor med psykiske angreb. Så at have mere for dem er altid værtsat.
Dens Attack fik også 20 mere, og ligger nu på en enorm 150. Dette giver Mega Scizor mulighed for at pløje igennem hele hold ved hjælp af et Swords Dance.
De sidste 20 er blevet delt i 10 hver (Udover HP selvfølgelig). Special Attack var der overhovedet ikke brug for, men det synes Gamefreak lige var passende. Dens Speed er så nu på 75, hvilket kan komme ind og spille en rolle til tider.

Abilities:
Technician - Alle angreb med en power på 60 eller mindre, bliver forøget med x1,5 i power. Der er mange angreb har godt af denne Ability som Mega Scizor har adgang til; Bullet Punch, Bug Bite, Pursuit og endda Feint.

Det skal noteres at Mega Scizor kan bruge praktisk talt næsten alle moveset som Scizor kan, bare uden mulighed for at bruge Items. Men her er et der kan som eksempel!

Mega Scizor Movesets!
- Den som kniber -
Nature: Adamant (+Attack –Special Attack)
Item: Scizorite
Ability: Technician -> Technician
EV’s: 252 Attack, 252 Special Defense, 4 Defense
- Bullet Punch
- Bug Bite
- U-Turn
- Roost

Info:
Dette moveset er lidt magen til det forrige som normal Scizor. Heri har vi dog ikke Swords Dance med to Bug angreb med hver deres funktion!
Først og fremmest! Bullet Punch! Dette angreb ”slår” aldrig fejl. Med Mega Scizor’s fantastisk Attack, og med en prioritet på +1 kan det nemt tage svage Pokémon eller Pokémon der er svage overfor det.
Bug Bite er her for den rå styrke det har med Technician.
U-Turn er her for at kunne skifte ud og give god skade oveni. Det gode ved dette angreb er at hvis din modstander skifter ud i frygt af en dårlig fordel, kan du skifte ud lige efter siden du skifter ud ved hjælp af et angreb.
Så er der Roost. Godt til at holde Mega Scizor i live så meget som muligt!

TCG:


Denne Scizor’s første angreb giver 40 i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon og i din modstanders tur, så kan denne Pokémon ikke blive ramt af skade fra en EX Pokémon.
Dens andet angreb giver 100 i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon og dette angreb kan ikke blive brugt i din kommende tur af denne Scizor.

TCG:

- Scizor har samme Total base stat som dens underudvikling Scyther, selvom de enkelte base stats ser anderledes ud.
- Mega Scizor har, sammen med Mega Heracross, Mega Pinsir og Genesect et total base stat på 600, hvilket er det højeste af alle Bug Types.
- Med sine 150 i base attack, har Mega Scizor, sammen med Aegislash, det højeste base attack af alle Steel types.

Kommentarer
Ingen kommentarer
Log ind for at kommentere