Ugens Pokémon: Slowking

Slowking Overview
Slowking kom frem i Gold/Silver som en alternativ udvikling to Slowpoke og gør sig i at være modsætningen til Slowbro. Slowbro er den fysisk defensive udvikling hvor Slowking er psykisk defensive form. Resten af deres stats er nøjagtig ens.
Men mere til Slowking, han er kongen af dette overview.

Slowking er en del af en lille gruppe af Water Pokémon med dens Typing; Water/Psychic. Denne kombi kan være en fordel og til tider en ulempe. Som mange andre Water Pokémon, er Slowking godt sat til defensivt spil, men at tage Psychic oveni det hele, giver den 3 flere svagheder, hvilket på en lille del annullere dens del som bulky Water Pokémon. De svagheder den får fra sin Psychic Typing kan plage den; Ghost, Bug og Dark er alle relativt offensive Types i de højere Pokémons spillestil. U-Turn er meget på hurtigere Pokémon som kan give skade og komme ind senere, Knock Off er praktisk talt et af de mest spammet angreb når muligheden er der og kan forhindre Slowking i at blive på banen, og Ghost Pokémon er relativt aggressive med deres STAB angreb.
Der er positiver ved Slowking, dens Typing. Ja, jeg har lige svinet den til i sin grad. Men som Water Pokémon, har den adgang til en massiv move…”pool” af angreb. Især med en Psychic Typing, som allerede er en af den mest fleksible Typings derude. Angreb som Scald gør Slowking svær at gå til hvis du ikke kan skifte dine fysiske angribere sikkert. Så er der et massivt angreb som Trick Room som gør Slowking til en Pokémon der går fra defensiv til massiv offensiv på en tur og vende en hel kamp ovenpå hovedet.
Statsmæssigt er Slowking meget tanky anlagt. Med fokus på alt det psykiske stats.
Slowking besidder en dejlig Special Defense på 110, Defense på en fin 80 og HP på en gennemsnitlig 95. Så defensivt er den godt anlagt og kan tage de angreb fornemt, selv x2 uden STAB. 
Offensivt er Slowking, som jeg nævnte før, også psykisk sat. Special Attack på 100, Attack på 75 og Speed på 30.
Det er rydeligt at se Slowking er en Pokémon som har sin Speed sat ned med alt andet oppe. Selv dens Attack kan komme ind til brug med angreb som Dragon Tail, Fling og Belly Drum for lidt mere sjove taktikker. 


Abilities:
Oblivious – Slowking kan ikke blive tiltrukket af modstanderen, blive påvirket af angrebet Captivate eller blive påvirket af angrebet Taunt. Dette er en fantastisk Ability for meget defensive Slowking movesets.
Own Tempo – Slowking kan ikke blive forvirret på nogen måde. Der er taktikker med dette sammen med angreb som Swagger eller Flatter, så der er muligheder.
Regenerator – Hver gang Slowking skifter ud i kamp, bliver dens HP helberedt med 33%. Denne Ability er på de fleste Slowking movesets men kommer noget an på dit hold og hvilken rolle Slowking skal have.

Movesets!

- ”Kongen skal have lidt hjælp!” -
Nature: Quiet/Relaxed/Sassy (+Special Attack/Defense/Special Defense –Speed)
Item: Leftovers/Enigma Berry
Ability: Oblivious/Regenerator
EV’s: 252 Defense, 252 Special Defense, 4 Special Attack
- Trick Room
- Scald
- Psychic
- Slack Off

Info:
Jeg nævnte Trick Room oppe i midten af Overview så her er en lidt mere definitiv forklaring på hvad meningen er med det.
Trick Room er et angreb som bliver i spil i 5 ture efter brug og har den effekt at det lader de langsomme Pokémon angribe først. Dette gør Slowking til en meget god defensiv Pokémon som er ekstrem hurtig, hvilket kan gå hen og blive ret skræmmende.
At bruge Trick Room tager sin tid siden det har -7 i prioritet, det langsomste i hele spillet.
Med den ”forøgelse” i Speed, skal man bruge den til at enten angriber eller skifte ud. Mange opter at skifte ud men her er nogle angreb i hvis du går offensivt til værks.
Scald er et fantastisk Water STAB angreb med en 30% chance for at forbrænde modstanderen. Dette gør det svært for fysiske modstandere, hvis de bliver forbrændt, at nå deres fulde potentiale.
Psychic er meget dejligt som Psychic STAB angreb med en power på 90 og en lille 10% chance for at sænke modstanderens Special Defense med -1.
Slack Off healer Slowkings HP med 50% og gør den holdbar til endnu en gang Trick Room hvis du kan holde den mere i live.

- En kongelig rustning -
Nature: Quiet/Relaxed/Sassy (+Special Attack/Defense/Special Defense –Speed)
Item: Assault Vest
Ability: Regenerator
EV’s: 252 HP, 252 Special Attack, 4 Attack
- Scald
- Psychic
- Flamethrower
- Dragon Tail

Info:
Dette moveset udnytter Slowkings fine offensiver til dens fordel og Regenerator til at holde den i live uden brug af Slack Off.
Med Itemmet Assault Vest kan Slowking kun bruge offensive angreb, til fordel for at få en x1,5 Special Defense.
Til det offensive har vi Scald og Psychic som meget dejlige STAB angreb som ingen minusser har.
Flamethrower er til de forbistrede Bug og Grass Pokémon som du får et cover imod.
Dragon Tail er her her hvis du ikke kan lide din matchup, kan du bare skifte modstanderen ud og give lidt skade oveni. Dette angreb har en minus prioritet på -6, så du kommer nok til at angribe sidst i en én imod en kamp.

- Multikamp moveset -
Nature: Quiet/Relaxed/Sassy (+Special Attack/Defense/Special Defense –Speed)
Item: Sitrus Berry
Ability: Oblivious/Regenerator
EV’s: 252 Defense, 252 Special Defense, 4 Special Attack
- Trick Room
- Heal Pulse
- Scald
- Slack Off

Info:
Dette moveset er ment til at blive brugt sammen med sløve Pokémon siden det basere på Trick Room og dets effekt.
Trick Room er her igen og skal virke til at dit hold kommer hurtigere på benene med deres stærke angreb.
Heal Pulse er et angreb der healer modstanderen med 50% af deres HP. Dog skal dette angreb ikke bruges til din modstander, men din holdkammerat. Dette holder dine egne medlemmer mere i live og side mere på banen.
Scald er her igen, men ikke for at være offensiv. Scald er her for den 30% chance af forbrænding af modstanderen. Dette angreb skal mest bruge imod fysiske sweepers så de kan gå hen og blive lettere ubrugelige i kampen.
Slack Off er her igen for at holde Slowking i gang kampen igennem.

Trivia:
- Slowking er den eneste pokémon med en Catch Rate på 70.
- Shellderen der sidder på en Shiny Slowbros hale, er gul, ligesom den originale Shiny Shellder. Hos Shiny Slowking skifter den dog ikke farve.
- Med sine 2. meter, er Slowking, sammen med Exeggutor, den højeste af alle ikke-legendariske/mega Psychic typer.

 

Info og movesets: Heracross
Banner og trivia: Tahu 1

Kommentarer
Ingen kommentarer
Log ind for at kommentere