Ugens Pokémon: Feraligatr

Feraligatr Overview
Feraligatr var blevet din fuldt udviklede starter Pokémon hvis du startede med Totodile tilbage i Gold/Silver og er nok favorit af alle fuldtudviklede hvis jeg skal være helt ærlig. 
Feraligatr er en farlig Pokémon her i X/Y. Ved hjælp af en fantastisk ny Ability, gode angreb med den nye Ability og fantastiske stats der går med dertil. Dem skal lige nævnes, hver for sig, så hvidt det er muligt.

Offensivt er Feraligatr meget godt stillet. Den er mest fysisk med en Attack på 105 og Special Attack på 79. Dens Speed er på 78, men kan boostes ved hjælp af angreb som Dragon Dance eller Agility. Feraligatr er en fed Pokémon for sweeps med de stats og har de setup angreb der er brug for.
Defensivt er Feraligatr også fint stillet i forhold til at være en setup sweeper. Med fine forsvarsstats; Defense på 100 og Special Defense på 83. Plus, en HP på 85 er ikke til at brokke sig over. Dette går meget overens med Feraligatrs eneste to svagheder; Electric og Grass. Dette giver Feraligatr mulighed for at tage næsten alle angreb og sætte sig selv op til en sweep ved hjælp af Dragon Dance eller Agility. Hvad man nu foretrækker.
Man kan betragte Feraligatr som en meget sjælden form for tanky sweeper. Alt efter hvor man sætter sine EV’s og hvad holdet har brug for. Feraligatr holdes rigtig godt som en Pokémon du sætter ud når den har en god matchup og kan sikkert bruge setup angreb. Det er alt om timing for at denne alligator kan rive holdet i stykker langsomt men effektivt.


Abilities
Torrent – Når Feraligatr når på eller under 33% af sin HP, bliver dens Water angreb forøget med 50%. Fin Ability, men er noget svag i forhold til den næste.
Sheer Force – Hver gang Feraligatr bruger et angreb der har en sekundær effekt som paralysering, flinching eller en stat sænkning på modstanderen, bliver den effekt fjernet til fordel for en 33% forøgelse på angrebet. Fantastisk Ability, siden Feraligatr har en fin sum angreb der falder under denne effekt.

Movesets
- Naturlig brutal -
Nature: Jolly/Adamant (+Speed/Attack –Special Attack)
Item: Life Orb
Ability: Sheer Force
EV’s: 252 Speed, 252 Attack, 4 Defense
- Dragon Dance/Agility
- Waterfall
- Ice Punch
- Earthquake

Info:
I dette moveset udnytter vi Feraligatr’s fantastiske Ability til at flå modstanderen ud med det samme vi har brugt vores setup angreb.
Som setup angreb har vi to; Dragon Dance og Agility. Valget her er til at komplimenterer den Nature som movesettet har.
Dragon Dance går fint sammen med Jolly siden den Nature giver os den hurtigste Feraligatr og giver mere Attack med +1 og +1 i Speed sammentidigt. Agility går godt sammen med Adamant siden denne kombo giver maksimum naturlig Attack og giver +2 Speed så Feraligatr kan outspeede en del Pokémon.
Som Water STAB angreb, har vi Waterfall. Dette fysiske 80 power angreb er fantastisk sammen med Sheer Force og skader enormt meget efter bare en Dragon Dance. Plus! Det nævnte jeg ikke tidligere. Hvis en Pokémon med Sheer Force holder Life Orb som Item, bruger et angreb med Sheer Force boost, tager den ikke skade af Life Orb men samtidig får kraften fra Life Orb. I dem sammenhæng, får Feraligatr et boost på 53% med alle sine Sheer Force forøget angreb. Waterfall bliver vanskeligt at skifte sikkert ind til!
Så har vi vores cover angreb; Ice Punch og Earthquake. Begge dejlige cover angreb. Ice Punch tager sig af de forbistrede Grass Pokémon som kan forhindre Feraligatr i at sweepe.
Earthquake er her for at have noget godt imod Electric Pokémon som kan volde problemer oveni.

TCG


Denne Feraligatr’s første angreb giver 60 i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon og så skal du flippe en mønt indtil du får hale/plat. For hver gang du har flippet hoved/krone, skal du fjerne et energikort fra din modstanders aktive/angribende Pokémon.
Dens andet angreb giver 80 i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon og hvis din modstanders aktive/angribende Pokémon allerede har skade på sig, så giver dette angreb giver 80 ekstra i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon.

Trivia:
- Feraligatr er den højeste af alle Water startere, med sine 2,3 m.
- Feraligatr er den starter der er blevet udviklet tidligst til sit sidste stadie, i level 30.
- - Totodile er så den starter (sammen med Turtwig) der udvikler sig senest, i level 18.
- Feraligatr har de samme base stat værdier som Blastoise, men fordelt anderledes.

Info og movesets: Heracross
Banner og trivia: Tahu 1
TCG: MP

Kommentarer
Ingen kommentarer
Log ind for at kommentere