Ugens Pokémon: Aerodactyl

Aerodactyl Overblik
Med de første Pokémon spil kom vi frem til et meget hurtigt fossil Pokémon, Aerodactyl.
Selv som en Rock Pokémon, er Aerodactyl ekstremt hurtig med en Speed på en fantastisk 130. Den er bundet til at outspeede mange Pokémon med den Speed.

De andre stats ligger lidt op til en fysisk Pokémon, med en Attack på 105 og en lille Special Attack på 60. Så det er fysisk den skal være aggressiv på. Og Aerodactyl har også en fin sum af fysiske angreb, oveni dens STAB angreb som; Aerial Ace, Fly, Stone Edge og Rock Slide.
Defensivt er Aerodactyl ikke noget af en Rock Type mere. Dens Defense er på en lille okay og Special Defense lidt over det på 75. Dens Special Defense kan blive bedre hvis man kombinere det på et Sandstorm hold. Dens HP er dog på en middelmådig 80, så der er mulighed for at overleve neutralt skadende angreb.
Men som Rock/Flying Type har Aerodactyl en træls sum svagheder; Rock, Steel, Water, Ice og Electric og gør Aerodactyl en lille smule til en glaskanon at bruge. Mange af disse Types er relativt aggressive af spillestil, hvor Water Pokémon har en tendens til at blive hårde at slå ned uden noget de er svage imod.
Men som Rock Pokémon, er Aerodactyl god til at give skade ud til andre relativt aggressive Types, som Bug, Ice, Fire og Flying Pokémon. Og siden meget få af disse Types har godt fysisk forsvar, kan de nemt håndteres.
Aerodactyl kan godt ses på holdet som den Pokémon du starter med og kun skiftes ud hvis der er en speciel Pokémon den skal håndtere.

Abilities:
Pressure – Hver gang et angreb rammer Aerodactyl, bruger angrebet dobbelt så meget PP som naturligt. Ikke så ringe af en Ability for start movesets.
Rock Head – Hvis Aerodactyl bruger et angreb som giver skade til Aerodactyl selv, annulleres skaden til Aerodactyl. Aerodactyl har kun 2 angreb som kommer under denne effekt; Take Down og Double Edge, hvor Doubles Edge kun kan anskaffes ved hjælp af Move Tutor tilbage i FireRed/LeafGreen. Denne Ability får ingen brug, så hold dig til de to andre.
Unnerve – Så længe Aerodactyl er ude på banen, kan modstanderen ikke bruge deres Berries. Dejlig Ability imod Pokémon der bruger Substitute og Pinch Berries.

Aerodactyl Movesets

- Når sten får Vinger! -
Nature: Jolly (+Speed –Special Attack)
Item: Focus Sash
Ability: Pressure/Unnerve
EV’s: 252 Speed, 252 Attack, 4 HP
- Taunt
- Stealth Rock
- Stone Edge
- Aerial Ace

Info:
Dette er et moveset der er ment til at blive brugt som lead.
Det første angreb vi har her er Taunt. Taunt fjerner modstanderens mulighed for at bruge status angreb for hele 3 ture efter brug. Dette kan være fantastisk imod Pokémon som kan finde på at bruge hazard angreb far starten af kampen som Stealth Rock eller Spikes og lade dig gøre det i stedet.
Som lige sagt skal vi selv få vores Stealth Rock ud på banen og fjerne modstanderens lyst til at skifte konstant Pokémon. Siden dette angreb giver skade til alle Pokémon når de skifter ind alt efter hvor svage de er overfor Rock angreb, er det meget solidt angreb bare at smide ud fra starten af kampen.
Så har vi vores to STAB angreb; Stone Edge og Aerial Ace. Stone har en tendens til at ramme ved siden af, men har en stor chance for at ramme med Critical Hit og har en solid power på 100. Aerial Ace er en fint 60 power Flying angreb som aldrig rammer ved siden af.Mega Aerodactyl Overview
Mega Evolution!!!
Så fik Aerodactyl en Mega form i Pokémon X/Y og dens design er e af mine favoritter og hjalp mig godt langt til DM i VGC 2014.
Så min Iggy som jeg kaldte den skal herind under med et moveset nedenunder.
Som Mega fik Aerodactyl boost i alle dens stats. Så lad os gå lidt over dem skal vi ikke?
Først og fremmest, de offensive stats. Aerodactyl fik det højeste boost i dens Attack med en hel +30 op til 135. Dette gør Mega Aerodactyl stærk til at give hurtige stød til svage Pokémon. Dens Speed røg fra 130 til en kolossal 150. Den anden hurtigste Flying Pokémon som overgår helt Mega Mewtwo Y, Mega Beedrill, Mega Sceptile og står par med Mega Alakazam og Deoxys og dens Attack form. Dette er ikke til at undervurdere, for selv mange populære Choice Scarf Pokémon kan ikke holde op med den Speed.
Dens forsvarsstats ryger også op med +20 hver. Dette var lige hvad Aerodactyl havde brug for. Nej, ingen sarkasme her.
Dens Special Attack ryger også op, hvilket går over min forstand hvorfor de ville gøre dette. Så hellere give den lidt mere i en af dens forsvarsstats.

Ability:
Tough Claws – Hver gang Mega Aerodactyl bruger et kontakt angreb på modstanderen, bliver det forøges med 33%. Dette er en Ability mange har set ned på Mega Aerodactyl for, men mange ser ikke hvad der gør denne Ability god, og denne grund er Mega Aerodactyl’s fantastisk Speed og stærke Attack. Dette Ability fjerner den normale Aerodactyl som start Pokémon og gør den til en fantastisk hævn Pokémon til Pokémon der er relativt skrøbelige og kan ikke holde til med dens Speed.

Mega Aerodactyl Movesets

- Stenaldermandens bedste ven -
Nature: Jolly (+Speed –Special Attack)
Item: Aerodactylite
Ability: Pressure/Unnerve -> Tough Claws
EV’s: 252 Speed, 252 Attack, 4 HP
- Stone Edge
- Aerial Ace
- Aqua Tail
- Fire Fang

Info:
Dette moveset er et fantastisk til hævn nedslagtning af svage modstanderen.
Stone Edge og Aerial Ace er som de altid er, fantastiske STAB angreb, men med mere power som Mega. Aerial Ace får dog boost af Tough Claws, så det kommer op på 80 i power, hvilket kan flå trælse Grass eller Bug Pokémon ud fra hulet de sidder åh så trygt i.
Aqua Tail er her for at give cover imod Rock og Ground Pokémon. Siden Stone Edge tager sig godt af Fire Types selv. Aqua Tail får dog Touch Claws boost oveni og kan give hård skade.
Så er der Fire Fang. Her er endnu et cover angreb med en power på 65. Ryger på 87 med Touch Claws. Fire Fang er her for cover imod en del Pokémon; Steel mest af alt, siden de kan blive et problem.

- Heracross’ Iggy (Multikamp moveset) -
Nature: Adamant (+Attack –Special Attack)
Item: Aerodactylite
Ability: Unnerve
EV’s: 252 Speed, 252 Attack, 4 Special Defense
- Protect
- Tailwind
- Stone Edge
- Aerial Ace

Info:
Dette moveset var brugt under den indflydelse der hedder Sandstorm. Når Sandstorm er i spil, bliver alle Rock Pokémons Special Defense op med x1,5. Dette gjorde de muligt for Mega Aerodactyl at overleve angreb fra Mega Manectric, Thundurus og endda Mega Gardevoir’s Hyper Voice med fuld HP.
Så til at gå Mega uden forstyr, har vi Protect. Protect gør at Pokémonen ikke kan tage skade eller blive ramt af status angreb en hel tur. Brug denne tur på at gå Mega og få din forøges Speed siden det først gå ind efter turen man går Mega.
Tailwind var det der hold hele mit hold sammen. Dette angreb fordobler dit holds Speed i hele 4 ture efter brug. 4 ture kan gå langsomt i multikamp og kan give dig god momentum i de ture.
Så er der igen Stone Edge og Aerial Ace som STAB angreb. De slår ikke fejl i at give hård skade hvis de bare rammes neutralt eller for super effektiv skade.

Trivia:
- Aerodactyl er den eneste fossil pokémon, der ikke har en udvikling eller pre-udvikling.
- Det er også den eneste der har en Mega udvikling.
- Aerodactyl har med sine 130 base speed, det højeste base speed af alle ikke-legendariske/mega Rock typer.
- Mega Aerodactyl har med sine 150 base speed, det højeste base speed af ALLE Rock typer.
- Mega Aerodactyl er også den fossil pokémon der har det højeste total base stat.

Info og movesets: Heracross
Banner og trivia: Tahu 1

Kommentarer
Ingen kommentarer
Log ind for at kommentere