Ugens Pokémon: Lanturn

Historisk Overblik:
Generation 2:
Lanturn var den første Electric/Water Pokémon der kom ud. Og med den Typing, har den kun 2 svagheder; Grass og Ground. Med dens gode bulk, kan de få svagheder blive en stor fordel. Med kun gode Ground angreb som Earthquake, kan du vide hvilke der bærer angrebet.
Lanturn er en meget bulky Pokémon, med en fantastisk HP på 125, hvilket giver Lanturn gode muligheder for at tage angreb. Med dens dejlige HP, kommer der en Special Defense på 76, hvilket giver Lanturn en god psykisk forsvar. Dens Defense er dog kun på en 58, så der skal nok investeres i den stat for at den kan bruges.
De offensive stats er Special Attack på 76, Attack på 58 og Speed på 67. Hvilket giver den ud til at være en mere psykisk Pokémon end fysisk.


Generation 3-6:
Ikke meget skete i både generation 3 og 4. Det der opsummerede det Lanturn fik, var mest af alt nye angreb. Angreb som Signal Beam, Stockpile, Agility, Sucker Punch, Heal Bell og Scald. Alle angreb gav Lanturn mere defensivt og en lille smule offensivt.

Abilities:
Volt Absorb – Hver gang Lanturn rammes af et Electric angreb, tager den ingen skade og bliver healet med 25% af dens HP. Dejlig Ability siden Lanturn tager normal skade af Electric angreb. Så kan du få din modstander til at blive lidt mere usikker med deres brug af Electric angreb
Illuminate – Gør INTET i kamp! Brug aldrig denne Ability!
Water Absorb – Hver gang Lanturn rammes af et Water angreb, tager den ingen skade og bliver healet med 25% af dens HP. Fin Ability siden Lanturn tager lille skade af Water angreb. Så kan du få din modstander til at blive lidt mere usikker med deres brug af Water angreb

Movesets:
- Stilheden i havets glød -
Nature: Calm
Item: Leftovers
Ability: Volt Absorb
EV’s: 252 HP, 252 Special Defense, 4 Defense
Angreb:
- Thunder Wave
- Scald
- Toxic
- Volt Switch

Info:
Basalt er dette moveset brugt til at få status på din modstander.
Thunder Wave paralysere din modstander på stedet og har 100% for at ramme. Godt for at sløve hurtige Pokémon.
Scald, udover det er STAB, har det en 100% for at forbrænde modstandere. Hvis det sker imod en fysisk offensiv Pokémon, kan de så godt som at sige farvel til dens kræfter i den kamp.
Toxic er til at få walls og generelt defensive Pokémon ned hurtigere end normalt.
Volt Switch er mest brugt til at skifte ud og ind med noget der kan håndtere modstanderen bedst.

- Et hurtigt lys -
Nature: Timid
Item: Salac Berry
Ability: Volt Absorb/Water Absorb
EV’s: 252 Speed, 252 Special Attack, 4 Defense
Angreb:
- Thunder Wave
- Agility
- Electro Ball
- Scald

Info:
Dette moveset kombinere Thunder Wave og Agility til at bruge Electro Ball i den form at Lanturn kan blive så hurtig så mulig.
Først, Thunder Wave. Dette angreb har ikke den samme funktion som i det forrige moveset, tværtimod. Thunder Wave skal paralysere din modstander for at Lanturn kan være hurtigere end dem lige meget hvad.
Agility booster Lanturn’s Speed med +2 for hvert brug. Dette, hvis du har paralyseret din modstander, kan gøre Lanturn ekstremt hurtigere end din modstander. Hvilket betyder aaaat…
Electro Ball får mere power jo større forskellen er mellem din og din modstander. Electro Ball’s power når helt op på 150 hvis Lanturn har 75% eller mere Speed end modstanderen. Hvilket kan give enorm skade hvis kravende er udført.
Så er der Scald. Scald er mest brugt som angreb imod Ground Pokémon som er immune overfor Electric angreb.

TCG:

Denne Lanturn’s første angreb giver 30 i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon, plus 30 ekstra i skade, hvis der er et speciel energi under denne Lanturn.
Dens andet angreb giver 90 i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon og du skal nu ligge et energi kort, der ligger under denne Lanturn, i brugt bunken.

Trivia:
- Lanturn er den Electric type pokémon, der har højest base HP, med et base stat på 125.
- Ligesom Ampharos, er Lanturn en Lys Pokémon, ifølge pokédexen :)
- I Pokémon Emerald, i Victory Rod, har Cool Traineren Dianne en Lanturn, der kan bruge Earthquake, selvom Lanturn ikke på noget tidspunkt har haft adgang til dette angreb.

Kommentarer
Ingen kommentarer
Log ind for at kommentere