Uge 1 - Milotic

Historisk overblik:
Generation 3:
Milotic blev introduceret tilbage i Ruby og Sapphire. En dejlig Pokémon og en af mine personlige favoritter Water Pokémon.
Milotic er en meget defensiv Pokémon, men mest på den psykiske del. Milotic’s Special Defense ligger på en fantastisk 125. Dette har hjulpet Milotic med at tage både Electric og Grass angreb relativt godt hvis der er investeret godt i det. Dens Defense ligger på en okay 79, så det er den fysiske del man skal sigte Milotics med. Til at komplimentere de gode forsvars stats ligger Milotic’s HP på en god 95. Dette, sammen med dens få svagheder og gode forsvar, kan få Milotic til at spille en defensiv rolle på et hvert hold. Plus, den Ability, Marvel Scale, kan hjælpe dens Defense med at gå længere op hvis kravende er udfyldt.
Offensivt er Milotic ikke den skarpeste, men ikke den svageste. Dens Special Attack er på en god 100, så de Water angreb kan gøre ondt, investeret i eller ej. Attack er kun på en 60, så der skal det primære fokus ikke være. Speed er på 81. I forhold til at Milotic er defensivt anlagt, er dens Speed dejlig at have så høj. Høj i forhold til andre defensive Pokémon der normalt har en Rock eller Ground Typing iblandt sig.

 

Generation 4:
Nu kom det fysiske og psykiske split ind i billedet og med kom fysiske Electric og Grass angreb. Dette gav Pokémon som Cacturne, Breloom og nye Pokémon som Electivire. Så at investere i en lidt mere fysisk defensiv Milotic var ikke så dårligt endda.

Generation 5:
Milotic blev gradvist mere support opgraderet her i Black og White. Med nye angreb som Magic Coat, Dragon Tail og Dragon Breath. Scald var det store for Milotic dog, der gav Milotic en stor fysisk OG psykiske defensiv rolle på ethvert hold

Generation 6:
Milotic fik en nye Ability; Competitive som gav Milotic mere grund til at være aggressive hvis modstandere får brugt Sticky Web, Defog eller bare har en Intimidate Pokémon på sig.

Abilities:
Marvel Scale – Hvis Milotic er forbrændt, frosset, paralyseret, faldet i søvn eller forgiftet, bliver dens Defense boostet med x1,5. Dette giver Milotic en fordel hvis den bliver en af delene.
Competitive – Hvis modstandere bruger et angreb eller Ability der sænker en af Milotic’s stats, ryger dens Special Attack op med +2. Lidt situationsbestemt men kan virkelig skifte kampen på et splitsekund.
Cute Charm – Hvis din modstander af det modsatte køn bruger et kontakt angreb som Grass Knot, Thunder Punch, Cross Chop eller Megahorn. Meget situationsbestemt Ability som ikke kommer til at spille så meget en rolle.

Movesets:
- Den rolige og brændende ål -
Nature: Calm
Item: Leftovers
Ability: Marvel Scale
EV’s: 252 HP, 252 Special Defense, 4 Defense
Angreb:
- Scald
- Dragon Tail
- Recover
- Ice Beam

Info:
Meget defensivt moveset til Milotic.
Scald er brugt for at have en 30% chance for at forbrænde din modstander så deres Attack er halveret. Fantastisk når Milotic er sat som psykisk defensiv Pokémon her.
Dragon Tail er brugt hvis du ikke føler dig sikker på hvad du er oppe imod eller hvis din modstander har brugt mange setup angreb. Så flyver de bare ud og ind kommer en ny.
Recover er fantastisk til Milotic som healer den 50% af dens HP tilbage. Godt for bare at holde Milotic i live.
Ice Beam er for cover imod Dragon, Flying og Grass Types da de kan volde stor besvær for Milotic.


- ”Ser du mere modstand i en ål?!” -
Nature: Modest
Item: Leftovers
Ability: Competitive
EV’s: 252 HP, 252 Special Attack, 4 Speed
Angreb:
- Scald
- Recover
- Ice Beam
- Hydro Pump

Info:
Her er et moveset der udnytter Milotic’s fine Special Attack og Competitive.
I resten af movesettet vil jeg sige tingene i den fortolkning at du har fået et boost ved hjælp af Competitive, så lad det sidde i hjernen.
Scald er et fantastisk angreb som beskrevet i movesettet ovenover. Dog med mere power.
Recover er fantastisk igen for at holde Milotic i live meget længere i kampen.
Ice Beam er for cover for de samme Types som i movesettet ovenover.
Så er der Hydro Pump. Hydro Pump er her for at ramme hårdere end Scald med 30 mere power. Dog med kun 80 i Accuracy. Så hvis du føler for bare at give mere skade, så fy ren Hydro Pump afsted!

TCG:

Denne Milotic’s ability/evne gør, at du en gang i løbet af din tur og inden du angriber, må slå denne Milotic ud. Hvis du gør det, så læg 3 basis energier, fra din brugt bunke, under en af dine Pokémon’er, men ikke en EX Pokémon.
Dens angreb giver 60 i skade til din modstanders aktive/angribende Pokémon.

Kommentarer
Ingen kommentarer
Log ind for at kommentere