Red / Green / Blue / Yellow

Pocket Monsters Red   Pocket Monsters Green   Pocket Monsters Blue   Pocket Monsters Pikachu

 

Pocket Monsters Red og Pocket Monsters Green var de første to Pokémon spil, som så dagens lys den 27. februar 1996 i Japan. Alle de grundlæggende koncepter i senere spil blev knæsat i Red og Green. Sidenhen blev spillene oversat til forskellige vestlige sprog, og udgivet på verdensplan, som Pokémon Red Version og Pokémon Blue Version.

Den 10. oktober 1996 udkom Pocket Monsters Blue i Japan, dette var en forbedring af forskellige aspekter af de første to spil, bl.a. blev grafikken og lyden forbedret, og forskellige programmeringsfejl blev rettet, og spillene blev klargjort til, at blive udgivet internationalt. Pokémon Red Version og Pokémon Blue Version bygger på det japanske Pocket Monsters Blue, som dermed er det tredje Pokémon spil udgivet i Japan, hvilket derfor gør Pocket Monsters Pikachu, udgivet i Japan den 12. september 1998, der i lighed med dens internationale udgave, Pokémon Yellow Special Pikachu Version, bygger på anime-serien, til det fjerde Pokémon spil set fra japanske spilleres synspunkt.

Det er disse to spil, som ligger til grund for remake-spillene, Pokémon FireRed Version og Pokémon LeafGreen Version fra 2004.

Pocket Monsters Red og Green blev i 1999 efterfulgt af Pokémon Gold og Silver.