Arkiver
- oktober 2013
Pokelols potentialebedømmelse: Entry Hazards
   25. okt 2013, 18:46
Pokelols potentialebedømmelse: Aegislash
   16. okt 2013, 17:17
En ide slog mig
   14. okt 2013, 22:52

Permanent Linkaf Pokelol » 16. okt 2013, 17:17 » Set 1140 gange » 0 kommentarer

Helluw!

Efter mit sidste blogindlæg kom der lidt respons. Det lød som om, at der var en smule støtte til projektet, så jeg vil prøve at sætte det igang. Jeg vil prøve at dække og forklare lidt om nogle pokemoner, jeg ser stort potentiale i, i den kommende generation - Med de kompetetive briller.

Den første Pokémon jeg vil kigge på, er Aegislash

Billede

Det første jeg lige vil gøre opmærksom på ved Aegislash, er dens ability; Stance Change. Denne ability gør, at hver gang Aegislash bruger et defensivt angreb, er den i Shield forme, mens den, når den bruger et offensivt angreb, er i Sword forme. Dette har også en væsentlig betydning for dens base stats:

Shield forme: 60 HP / 60 Attack / 150 Defense / 60 Special Attack / 150 Special Defense / 60 Speed

Sword forme: 60 HP / 150 Attack / 60 Defense / 150 Special Attack / 60 Special Defense / 60 Speed

Aegislash ændrer hverken HP stat eller Speed stat, når den skifter forme, så det er det letteste, man har at forholde sig til. Derimod har formskiftet en imminent indflydelse på Aegislashes offensive/defensive egenskaber. I Shield forme har Aegislash utroligt forsvar, mens den slår hårdt i Sword forme med dens utroligt høje angrebskraft.

Dernæst kommer dens typer: Steel/Ghost. Hvad der ellers normalt ville være en fordel at bruge mod Steel typer (Fighting angreb), er blevet elimineret som svaghed, efter denne Ghost type er kommet på. Man skal umiddelbart kun være opmærksom på fire typer: Fire, Ground, Ghost og Dark, men selvom Aegislash har en begrænset movepool, har den netop evnerne til at gøre det af med disse svagheder på egen hånd.

Movesets:

Med hensyn til Aegislash, har jeg tre movesets i tankerne, som jeg vil forsøge at forklare bedst muligt. De kan virke lidt skøre, men grundet manglen på muligheder, har jeg ikke fået testet dem.

Aegislash @ Leftovers
Ability: Stance Change
EVs: 252 Atk / 252 HP / 4 SDef
Adamant Nature
- Autotomize
- Swords Dance
- Iron Head
- Sacred Sword

Et doubleboost set var det første ved Aegislash, jeg faldt over. Grundet dens massive defenses i Shield forme, kan du booste Speed og Attack mens du har 150 i begge defenses. Når du så angriber, er du hurtigere end modstanderen samt har 150 som Attack stat. Da jeg nævnte Aegislashes smalle movepool, løj jeg ikke. Du kan ikke booste dens Special Attack, hvilket gør, at dit bedste bud på et offensivt Ghost angreb fra Attack siden af, er Shadow Sneak. Derfor bliver der her gået efter et STAB Iron Head, samt Sacred Sword som coverage move.

-

Aegislash @ Leftovers
Ability: Stance Change
EVs: 252 HP / 252 Def / 4 SDef eller 252 HP / 252 SDef / 4 Def
Relaxed Nature eller Sassy Nature
- King's Shield
- Gyro Ball
- Toxic
- Shadow Sneak

Et set med mange muligheder. EVs går i den retning af det defensive område, du gerne vil have dækket. Mangler du en Physical Wall, er det mulighed 1 du søger. Mangler du en Special Wall, er det mulighed 2 du tager. Det samme gælder dit valg af nature, der begge giver - Speed. Et spændende angreb i Aegislashes arsenal er King's Shield. Det fungerer ligesom Protect, og forsvarer Aegislash mod skade i den omgang, der bliver brugt. Med den priority angrebet har, skifter Aegislash også til sin Shield forme, før angrebet går igennem. Dernæst har vi Double STAB med Gyro Ball og Shadow Sneak. Med Aegislashes lave fart, vil Gyro Ball altid skade en del, når det kommer fra 150 base Attack, samtidig med, at du vil være i Shield Forme, indtil du bruger angrebet. Shadow Sneak derimod skifter dig til Sword Forme før modstanderen, da du har priority på dit angreb, så husk på det. Dog skal det, for det meste, bruges som et afsluttende angreb, efter Toxic har gjort det, Toxic gør.

-

Aegislash @ Choice Band
Ability: Stance Change
EVs: 252 Atk / 252 HP / 4 Def eller 4 SDef
Brave Nature
- Sacred Sword
- Gyro Ball / Iron Head
- Night Slash
- Return / Frustration

Et set, der primært skal bruges på et team, der fokuserer på at holde Trick Room oppe. Med Aegislashes fart, vil den for det meste angribe først, når Trick Room er i effekt. Med dens enorme attack stat, er dette bare en bonus der glæder Aeglislash brugere. På settet har vi Gyro Ball eller Iron Head, efter spillerens ønske, som STAB. Sacred Sword rammer mange typer neutralt, og ignorer samtidig stat changes. Night Slash er godt coverage, mens Return eller Frustration, efter ønske, indsættes til sidst grundet smal movepool. Men med god base power, er det ikke angreb, der bare er der for sjov. Husk dog på, at når du bruger et angreb med Choice Band som item, kan du ikke bruge andre angreb, før du har skiftet ud.

Mere burde der ikke være om Aegislash. Hvis I mener, der bør tilføjes mere - Eller bare har spørgsmål - Så stil dem endelig.

Så giv mig dog min studenterhue.

1 ud af 52 ud af 53 ud af 54 ud af 55 ud af 5

cron